Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1 | küüslauguküüs |
2 | keskmist tomatit |
0,5-1 | väiksem suvikõrvits |
4 sl | oliiviõli |
2 sl | hakitud peterselli või peterselli ja tilli segu |
1 sl | sidrunimahla |
2 sl | fetajuustu |
2 sl | parmesani |
soola, pipart |
Tõsta kanafileed vähemalt pool tundi enne ahju pistmist toatemperatuurile. Haki küüslauk ja sega oliiviõli, peterselli ning sidrunimahlaga. Maitsesta kergelt soolaga. Kuivata majapidamispaberiga ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee fileedesse u 1-2 cm vahedeha sisselõiked, kuid ära lõika lõpuni välja. Määri mõlemad fileed õli-ürdiseguga nii, et seda satuks kindlasti ka lõikeavadesse. Viiluta õhukeselt ja poolita suvikõrvits ning tomatid ja suska need lõigatud avadesse. Pudista fileedele feta ja parmesan ning küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit. Serveeri värske salati, aurutatud köögiviljade või muu meelepärase lisandiga.
Retsept ja foto: Britt Paju