Retseptid

Ahjus küpsetatud fileelõõtsad köögiviljade ja fetaga

Koostisosad

Sul läheb vaja
2 Eestimaine broileririnnafilee
1 küüslauguküüs
2 keskmist tomatit
0,5-1 väiksem suvikõrvits
4 sl oliiviõli
2 sl hakitud peterselli või peterselli ja tilli segu
1 sl sidrunimahla
2 sl fetajuustu
2 sl parmesani
soola, pipart

Valmistamine

Tõsta kanafileed vähemalt pool tundi enne ahju pistmist toatemperatuurile. Haki küüslauk ja sega oliiviõli, peterselli ning sidrunimahlaga. Maitsesta kergelt soolaga. Kuivata majapidamispaberiga ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee fileedesse u 1-2 cm vahedeha sisselõiked, kuid ära lõika lõpuni välja. Määri mõlemad fileed õli-ürdiseguga nii, et seda satuks kindlasti ka lõikeavadesse. Viiluta õhukeselt ja poolita suvikõrvits ning tomatid ja suska need lõigatud avadesse. Pudista fileedele feta ja parmesan ning küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit. Serveeri värske salati, aurutatud köögiviljade või muu meelepärase lisandiga.

Retsept ja foto: Britt Paju

2-4 inimest
Seotud tooted