Retseptid

Ahjus küpsenud kanafilee köögiviljade ja ubadega

Koostisosad

Sul läheb vaja
2 Eestimaine broileririnnafilee
2 tomatit
1 sibul
2 küüslauguküünt
300 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat
400 g tomatikastmes valgeid konservube
0,5 punast tšillikauna või näpuotsaga tšillihelbeid
2 sl riivitud parmesani
1 sl õli
0,5 tl kuivatatud tüümiani või paar värsket tüümianioksa
peotäis basiilikulehti
soovi korral keedetud täisterariisi serveerimiseks

Valmistamine

Haki sibul, küüslauk ja seemnetest puhastatud tšilli ning kuumuta pannil õlis keskmisel kuumusel u 5 minutit. Lisa kõrvits, tükeldatud tomatid ja oad ning tüümian ja sega kõik omavahel läbi. Vala segu ahjuvormi ning lisa soola-pipraga maitsestatud kanafileed. Puista fileedele riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit, kuni kõrvits on pehmenenud. Puista peale basiilikulehti ja serveeri näiteks koos keedetud punase või täisterariisiga.

Retsept ja foto: Britt Paju

2 inimest
Seotud tooted