Retseptid

Ahjus küpsenud broilerikintsud köögiviljade ja koorese veinikastmega

Koostisosad

Sul läheb vaja
6 Eestimaine broilerikints
2 sibulat
3 küüslauguküünt
700g kartuleid
2 porgandit
1 pastinaak
0,5 sidrunit
soola, pipart, oliiviõli
Kaste:
1 sl kuivatatud tüümiani
1 dl kuiva valget veini
2 dl kanapuljongit
1 dl vahukoort 35%
1 sl Dijoni sinepit

Valmistamine

Haki küüslauk ning koori ja viiluta ülejäänud köögiviljad veidi vähem kui 1 cm paksuselt. Sidrunipoolik pista niisama ilma hakkimata ahjupannile. Sega köögiviljad ja kanakintsud ahjuvormis soola, pipra, tüümiani ning u 1 sl oliiviõliga. Säti kanakintsud köögiviljadele nahapind ülalpool ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Samal ajal kuumuta potis valget veini tugeval kuumusel, kuni alles on jäänud pool kogusest. Lisa puljong, sinep ja koor ning kuumuta segades keemiseni. Vala segu ahjuvormi ning jätka küpsetamist veel u 30-40 minuti jooksul, kuni kana on kuldpruun ning köögiviljad noaga katsudes pehmed. Maitsesta roog küpsenud sidrunist välja pressitud mahlaga ja serveeri.

Retsept ja foto: Britt Paju

6 inimest
Seotud tooted