Retseptid

Ahjukana paprika ja krõbedate ahjukartulitega

Koostisosad

Sul läheb vaja
~ 1,8 kg Eestimaine broiler
1 sidrun
1 sl (suitsutatud) paprikapulbrit*
1 sl punet
0,5 tl tšillipulbrit
1,5 kg kartuleid
2 sibulat
2 paprikat
3 küüslauguküünt
oliiviõli
soola, pipart

Valmistamine

Tõsta kana külmikust u 1h enne küpsetama asumist toatemperatuurile. Kuivata kana majapidamispaberiga, sega paprikapulber, tšilli ja pune 1-2 sl oliiviõli ning 1 sl meresoola ja 0,5 tl musta pipraga. Hõõru kana seest ja väljast maitseseguga kokku ja pista kana sisemusse poolitatud sidrun. Kinnita broilerikoivad nööriga või lõika avaused koibade allosas asuvatesse nahaosadesse ning suska koivaotsad ristipidi nendest läbi. Aseta kana ahjupannil 200 kraadisesse ahju küpsema. Vahepeal koori ja tükelda kartulid paarisentimeetristeks tükkideks ja lase kuuma veega soolaga maitsestatult u 10 minutiks keema. Kurna. Mulju noa küljega kergelt koorimata küüslauguküüsi, lõika puhastatud sibulad kaheksaks sektoriks ning puhasta ja tükelda paprika. Kui kana on 30 minutit küpsenud, lisa kartulid ja ülejäänud köögiviljad pannile, maitsesta need kergelt soola-pipraga ning sega läbi. Küpseta veel u 40 minutit, vahepeal segades. Lase kanal enne lahti lõikamist u 10 minutit seista, siis ei valgu mahlad kohe välja ja saad maitsvama kana.
* Suitsutatud paprikapulbriga jääb kanale juurde kergelt suitsune ja tunduvalt külluslikum maitse. Otsi seda suurematest kauplustest või vürtsipoodidest. Kana jääb maitsev ka hariliku paprikapulbriga valmistades, kuid tulemus pole päris sama.
** Võimalusel maitsesta kana juba eelmisel päeval, nii jääb kana mahlasem ja ka maitset saab rohkem.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted