Ahjukana jõulukapsaga

6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Ahjubroiler õuna-jõhvikatäidisega
800 g hapukapsast
70 g võid
2,5 dl õunamahla
75 g fariinsuhkrut
1 sl soola
1 dl külmutatud või värskeid jõhvikaid
1 kaneelikoorepulk
3 tera nelki

Valmistamine

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Tõsta kõik koostisained peale ahjukana ja jõhvikate paksema põhjaga ahjupotti, sega kergelt läbi, kata kaanega ja lase kaane all u 2,5 tundi podiseda. Vahepeal piilu kaane alla ja sega ning lisa vajadusel veel mahla. Kui kapsad on umbes 1 tund ahjus haudunud, lisa potti ka ahjukana ilma küpsetuskotita, arvestades kana valmis küpsemise ajaga (Talleggi õuna-jõhvikatäidisega ahjukana küpseb näiteks keskmiselt 1 tund 30 minutit). Kõige lõpuks lisa ahjuroa peale jõhvikad ja sega. Serveeri soojalt!