Sul läheb vaja | |
---|---|
1 | Ahjubroiler õuna-jõhvikatäidisega |
800 g | hapukapsast |
70 g | võid |
2,5 dl | õunamahla |
75 g | fariinsuhkrut |
1 sl | soola |
1 dl | külmutatud või värskeid jõhvikaid |
1 | kaneelikoorepulk |
3 | tera nelki |
Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Tõsta kõik koostisained peale ahjukana ja jõhvikate paksema põhjaga ahjupotti, sega kergelt läbi, kata kaanega ja lase kaane all u 2,5 tundi podiseda. Vahepeal piilu kaane alla ja sega ning lisa vajadusel veel mahla. Kui kapsad on umbes 1 tund ahjus haudunud, lisa potti ka ahjukana ilma küpsetuskotita, arvestades kana valmis küpsemise ajaga (Talleggi õuna-jõhvikatäidisega ahjukana küpseb näiteks keskmiselt 1 tund 30 minutit). Kõige lõpuks lisa ahjuroa peale jõhvikad ja sega. Serveeri soojalt!
Retsept ja foto: Britt Paju