Sul läheb vaja | |
---|---|
1 | Ahjubroiler õuna-jõhvikatäidisega |
1 | punane sibul |
4 | väiksemat õuna |
10 | kartulit |
3 | porgandit |
1 | pastinaak |
1 tl | mett |
1 sl | palsamiäädikat |
1,5 sl | õli |
soola, pipart | |
2-3 | rosmariinioksa |
Serveerimiseks soovi korral: | |
peotäis jõhvikaid ja rosmariinioksi | |
Jõhvikakaste: | |
100 g | jõhvikaid |
1,5 dl | glögi |
0,5 dl | moosisuhkrut |
1 | kaneelipulk |
1 | tähtaniis (soovi korral) |
Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Kui soovid õuna-jõhvikatäidisega ahjukana küpsetadajuurviljadega ühes ahjupotis, siis alusta kana küpsetamisega, eemaldades kanaküpsetuskotist ning asetades kaanega ahjupotti, küpseta vastavalt juhistele(Talleggi õuna-jõhvikatäidisega ahjukana küpseb näiteks keskmiselt 1 tund 30 minutit).Lisandi valmistamiseks koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Koori ja tükelda kartulid,porgandid ning pastinaak. Kui ahjukana on ahjus olnud umbes 30-45 minutit, lisa ahjupottika köögiviljad, vala üle supilusikatäie õliga ning maitsesta soola-pipra ja rosmariinilehtedegaja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. Seejärel lisapoole supilusikatäie õli ja meega segatud palsamiäädikas ning poolitatud õunad. Sega koguahjupoti sisu korralikult läbi.Lõpuks eemalda ahjupotilt kaas ning pruunista ahjukana ja lisandeid 200-kraadi juures u 15minutit või kuni need on kena kuldse jume saanud. Serveerimisel lisa soovi korral peotäisvärskeid jõhvikaid ning rosmariinitutte.
Jõhvikakaste: Pane kõik koostisosad kaanega kaetavasse väiksemasse potti ja lase vaiksel tulel u 15minutit podiseda. Vahepeal sega ja hoia potil kaas peal, sest jõhvikad hakkavad paugugalõhki minema. Lase jahtuda ja naudi koos ahjuköögiviljade ning ahjukanaga.
Retsept ja foto: Britt Paju