Retseptid

Ahjukana ahjuköögiviljade ja jõhvikakastmega

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 Ahjukana õuna-jõhvikatäidisega
1 punane sibul
4 väiksemat õuna
10 kartulit
3 porgandit
1 pastinaak
1 tl mett
1 sl palsamiäädikat
1,5 sl õli
soola, pipart
2-3 rosmariinioksa
Serveerimiseks soovi korral:
peotäis jõhvikaid ja rosmariinioksi
Jõhvikakaste:
100 g jõhvikaid
1,5 dl glögi
0,5 dl moosisuhkrut
1 kaneelipulk
1 tähtaniis (soovi korral)

Valmistamine

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Kui soovid õuna-jõhvikatäidisega ahjukana küpsetadajuurviljadega ühes ahjupotis, siis alusta kana küpsetamisega, eemaldades kanaküpsetuskotist ning asetades kaanega ahjupotti, küpseta vastavalt juhistele(Talleggi õuna-jõhvikatäidisega ahjukana küpseb näiteks keskmiselt 1 tund 30 minutit).Lisandi valmistamiseks koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Koori ja tükelda kartulid,porgandid ning pastinaak. Kui ahjukana on ahjus olnud umbes 30-45 minutit, lisa ahjupottika köögiviljad, vala üle supilusikatäie õliga ning maitsesta soola-pipra ja rosmariinilehtedegaja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. Seejärel lisapoole supilusikatäie õli ja meega segatud palsamiäädikas ning poolitatud õunad. Sega koguahjupoti sisu korralikult läbi.Lõpuks eemalda ahjupotilt kaas ning pruunista ahjukana ja lisandeid 200-kraadi juures u 15minutit või kuni need on kena kuldse jume saanud. Serveerimisel lisa soovi korral peotäisvärskeid jõhvikaid ning rosmariinitutte.

Jõhvikakaste: Pane kõik koostisosad kaanega kaetavasse väiksemasse potti ja lase vaiksel tulel u 15minutit podiseda. Vahepeal sega ja hoia potil kaas peal, sest jõhvikad hakkavad paugugalõhki minema. Lase jahtuda ja naudi koos ahjuköögiviljade ning ahjukanaga.

Retsept ja foto: Britt Paju

6 inimest
Seotud tooted