Retseptid

Aasiapärane läätsesalat

Koostisosad

Sul läheb vaja
100 g rohelisi läätsesid
1 värske kurk
250 g kirsstomateid (kollaseid ja punaseid)
paar peotäit erinevaid värskeid ürte (koriander, lehtpetersell, münt)
1 pott meelepärast rohelist salatit
Serveerimiseks:
seesamiseemneid
Kaste:
2 sl oliiviõli
2 sl valge veini äädikat
1 küüslauguküüs
tükike ingverit
soola ja musta pipart
450 g Kanafileest tikka masala toorvorst lambasooles

Valmistamine

Keeda läätsed al dente, nõruta sõelal. Purusta küüslauguküüs, riivi kooritud ingver ja loksuta kastmeained kaanega väikses purgis segamini. Poolita kirsstomatid ja viiluta pooleks lõigatud kurk õhukeselt. Laota väiksemaks rebitud salatilehed vaagnale. Sega läätsed kastmega, lisa tomat, kurk ja ürdid. Laota vaagnale. Jahvata peale musta pipart ja puista serveerimisel seesamiseemnetega üle.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa