Retseptid

Aasiapärane köögivilja-munanuudlivokk

Koostisosad

Sul läheb vaja
Kanafilee BBQ-marinaadis
2 küüslauguküünt
4 cm ingverijuurt
1 suurem porgand
0,5-1 väike tšillipipar
1 suur punane paprika
0,5 porrut (soovitatavalt rohelisemat osa)
1 (227 g) väike ananassikonserv
2 sl sojakastet
2-3 tl tumedat suhkrut (nt Demerara)
2 tl maisitärklist
200 g munanuudelid
lehtpeterselli
õli

Valmistamine

Riivi kooritud küüslauguküüned ja ingver. Poolita, puhasta ja haki tšilli. Lõika porgand peenteks ribadeks. Viiluta porru õhukeselt ja lõika paprika ribadeks.

Kuumuta vokkpannil õli ning kuumuta selles hakitud ingver, tšilli ja küüslauk pidevalt segades läbi. Lisa porgand, kuumuta segades veel mõni minut. Lisa ka porru ja paprika, kuumuta paar minutit. Nõruta ananassikonserv. Sega ananassimahl, sojakaste, suhkur ja maisitärklis omavahel ning kalla vedelik pannile. Kuumuta kiirelt segades. Viimaks lisa ananassitükid ja varem keedetud munanuudlid, kuumuta veel kord läbi. Vajadusel maitsesta. Puista üle hakitud lehtpeterselliga ja serveeri koos grillitud kanafileega.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

4 inimest
Seotud tooted